De eerste overwinningsroes

Zoals gesteld, 2014 zal het jaar zijn waarin ik slechts 1223.11 euro uitgeef aan de zwangerschap en bijhorende baby. Heel gemakkelijk gezegd, want die buik die begint hier vollen bak te groeien! Nog voor het nieuwe jaar startte, was daar al het moment van de broeksknop: die moest halverwege de dag echt wel worden geopend om nog aangenaam te kunnen verder leven. Ok, dat ligt niet enkel aan de baby, of toch niet rechtstreeks. Dat ligt ook aan de maag en darmen die het heel erg leuk vinden om mijn buik om te toveren in een buik van een 5 maanden zwangere vrouw terwijl ik nog maar 3 maanden ver was. Ik hoop dat die vertraagde spijsvertering inderdaad ten voordele is van extra voedsel voor de baby, zoals vele gezondheidswebsites beweren, want normaal (dus bij niet zwangerschap) heb ik daar totaal geen last van.

Kort gesteld: 2 broeken heb ik al naar de kist met ‘ondraagbaar voor zeker de volgende 10 maanden’ verbannen. Okay, we spreken hier wel van broeken die zoals dat heet ‘skinny’ zijn, en die om de één of ander reden een sluiting hebben die heel laag zit (recht op de baarmoeder) en die wanneer de sluiting geopend is, gewoonweg geleidelijk aan afzakken. Dus als ik dan als tip lees om het dragen van zwangerschapsbroeken zolang mogelijk uit te stellen door die broekknop gewoon open te laten, dan maak ik mij toch de bedenking dat het hier om andere modellen van broeken gaat. Met die van mij is dat geen leven, tenzij je om die 500m heel erg sexy je broek eens moet optrekken. Daar doen we dus niet aan mee. Gelukkig heb ik nog een hele grote collectie kleedjes en rokjes die wel perfect dat beginnend buikje aankunnen. Dus dat zit wel snor.

Desalniettemin was ik blij verrast toen een vriendin die momenteel haar eerste baby volop aan het showen is (terecht) wegens nog heel erg nieuw en jong voorstelde om mij wat zwangerschapskledij uit te lenen. Oja, als je het zelf voorstelt, zeer goed. En hoewel ik in het normale leven amper broeken draag (die 2 die ik reeds verbannen heb zijn ook echt de enige 2 die ik bezit) heb ik nu ontzettende zin in een goedzittende, comfortabele broek. En om dan zo op je wenken bedient te worden, hemels! Die vriendin van mij bezorgde me zowaar een hele zak vol kleding! Ik denk een stuk of 5 broeken, 6 T-shirts, 1 short en 3 kleedjes! En het past! Haar benen zijn wat langer, maar voor de rest hebben we hebben ongeveer dezelfde maat. En dat dus gratis en voor niets!

Uiteraard moet ik de kleding na mijn zwangerschap mooi en verzorgd terug bezorgen, want de vriendin in kwestie is zeker niet van plan haar gezin bij dat ene baby’tje als volwaardig te beschouwen. Dus die kleding moet nog meegaan. No prob, want ook al zou ik met die kleding in principe kunnen toekomen, toch plan ik daarnaast nog enkele verzameltochten en koopjesveroveringen om mijn eigen stijl niet te verliezen. Want die (gratis) kleding is fantastisch, maar is duidelijk niet volledig mijn eigen zotte zelve. Ik ga die kleedjes met gemak opsmukken met mijn oorbellencollectie, handtasjes en flashy schoenen. Maar om me echt goed in mijn vel te voelen ontbreken er nog een paar me-pieces. Stukken die helemaal mij zijn en die aangeven dat ik, ondanks dat er daar vanonder ergens een minimensje groeit, toch nog volledig mezelf ben. Dat is niet levensnoodzakelijk, maar laat ons zeggen, toch wel redelijk noodzakelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s