De Rolls Royce

De kogel is door de kerk: het is een oude, getrouwe, tweedehandse, heel erg mooie, koningsblauwe vintage voiture geworden. Een kinderwagen zoals ze die nu niet meer maken. En een koopje, want hij is in heel goede staat, rolt als een Royce en er is geen spatje, gatje, vlekje op aan te merken.

IMG_8809

 

Fantastische kleur ook, heb ik dat al gezegd? Ik ben er helemaal zot van! Donkerblauw velours. En binnenin een blauw ruitjes patroon. En uit een kast met rommel haalde ik nog de perfecte finishing touch: een oud houten speelgoed hangertje om boven een wieg of voiture te hangen. Waarschijnlijk heeft zoiets een specifieke naam in babyland, maar ik heb gelukkig foto’s zodat jullie begrijpen wat ik bedoel. (by the way: voor de moeders en vaders die mij nu al dreigen te beschuldigen van het zijn van een slechte moeder: die ijzeren veertjes waarmee het speelgoedje vast hangt aan de voiture, en waar ons minimensje met gemak een vingertje tussen kan steken en alzo een pijntje oplopen, worden nog vervangen door elastieken waar geen enkel vingertje hoe klein ook tussen zal passen.)

IMG_8816

Dat hij mooi is, geen twijfel mogelijk. Maar is de kinderwagen nu ook handig? Want das ook een essentieel puntje. Ik kan zeggen: op de moment denken Dieje Van Mij en ik van wel. Hij rijdt goed, hij draait goed, de rem werkt goed, hij veert goed. De hoogte is ook goed. Er zit een handig bakje onderaan voor je spullen (want als je al je inkopen aan de hendel hangt, is er gevaar op een onevenwichtje en kantelt het hele geval met baby en al op de straatstenen, zo waarschuwt Kind en Gezin) En hij is vooral erg gemakkelijk in en uit de auto te hijsen. Je klikt het bovenste deel los, en hopla! Het onderste deel kan je plat plooien, en hopla!

IMG_8807

Ook niet onbelangrijk: hij past perfect in ons interieur. Ja, lach maar, maar mijn regel blijft voorlopig dat baby/kinderspullen niet lelijk moeten zijn en het interieur niet om zeep hoeven te helpen. Hoe lang die regel van tel zal zijn, zal de toekomst uitwijzen maar voorlopig lukt dat dus verbazend goed! (De slee die naast de voiture staat te pronken is een vondst op de zolder van mijn grootmoeder.)

En dan: let’s talk some money. Want daar gaat het hier tenslotte om. Hoeveel heb ik betaald voor onze fancy kinderwagen die de hele wereld aan zal kunnen? Een luttele 60 euro, begot! Dat noemen ze nu eens een besparing. Ik had de kinderwagen begroot op 150 euro (zie vorige blogpost), wat al belachelijk weinig was, maar nu heb ik daarop nog eens een 90 euro bespaard. Ik ben trots! En vooral: ik heb niet ingeboet aan comfort en schoonheid!

Een beetje geld over dus, om een buggy aan te schaffen, een nieuw hoesje voor het matrasje van de kinderwagen en misschien nog een bijpassende luiertas!

Stand van zaken:

-48 euro zwangerschapskledij

– 60 euro kinderwagen

Een gedachte over “De Rolls Royce

  1. Pingback: De ultieme buggy test | De 1000 euro baby

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s