Babymateriaal huren

Een interessante besparingspiste voor aanstaande moeders die ik zopas ontdekte, is het huren van materiaal en meubels. Veel toestellen, bedjes, meubeltjes,… gebruik je maar enkele maanden, dus waarom daar enkele honderden euro’s aan uit geven? Zo vond ik op www.2dehands.be (mijn favoriete 2dehandswebsite van de moment) een zoekertje van een moeder die haar co-sleeper te huur aanbiedt voor 18 euro per maand. Zo een co-sleeper lijkt me perfect voor moeders die plannen om borstvoeding te geven. Toen mijn moeder zag dat zoiets bestond, wou ze dat ze ook zo’n bedje had bij haar 3 kinderen. De gedachte dat je dat minimensje die eerste maanden lekker dichtbij je hebt, vind ik echt fantastisch.

179562949_3-mooie-co-sleeper-of-aanschuifbedje-van-troll(1)

Zelf ben ik van plan Dieje Van Mij aan het werk te zetten om zo een co-sleeper zelf te maken. Dieje Van Mij is een handige Harry, dus ik heb geluk. (Later volgt er zeker een verslagje hierover) Maar andere aanstaande moeders kunnen misschien wel gebruik maken van dit zoekertje.

Niet alleen particulieren verhuren hun babyspullen. Er bestaan ook firma’s die zich daarin specialiseren, bv. Bébérent.  Zij verhuren kinderwagens, luieremmers, kinderstoelen, reisbedjes en noem maar op. Zowel voor korte periodes zoals een weekendje of voor langere periodes. Lijkt me handig als je bijvoorbeeld een uitje plant en geen reiswiegje wenst aan te kopen.

Of wat dacht je ervan om je eigen, aangekochte spulletjes nadien zelf door te verhuren? In afwachting van een volgend kindje is dit misschien een interessante optie om toch wat geld terug te verdienen van je investeringen en je spulletjes toch niet te hoeven verkopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s