Het reisbedje

Ok, ok, het is mijn eerste kindje, ik ken er nog niks van en iedereen zegt me dat het allemaal anders is dan je voordien dacht,

maar ik plan om ook na de geboorte van little me een zeer mobiel en flexibel leven te (blijven) leiden. Ik plan om nog steeds van hot naar her te rijden/treinen/fietsen/vliegen/desnoods varen. Mijn hele leven al, zit ik regelmatig op de baan/trein/fiets/boot/vlieger om de ene of andere persoon/oord/wereld te ontmoeten. En die baby, die gaat dus gewoon mee! Of dat is toch het plan.

Wanneer je zoals ik graag blijft plakken bij de vrienden of de familie, dan kan je dus maar beter een goed reisbedje aanschaffen, niet waar? Zoiets dat je gemakkelijk kan opbergen, kan wegsteken en transporteren en natuurlijk ook waar dat de betreffende baby lekker in kan slapen. Liefst ook niet al te lelijk, liefst ook niet al te duur…

En toen kwam er een reisbedje uit de hemel gevallen! Op een onverwacht moment, via een onverwachte connectie: vrienden van mijn ouders hadden nog een heleboel babyspullen van hun zoon die ze niet meer nodig hadden. Nu denk je: jaja, niet zo spectaculair. Wel als je weet dat die zoon ondertussen al 16 jaar oud is. Haha, die vrienden hebben dezelfde leeftijd als mijn ouders, en toch hebben die dus nog een ganse babyuitzet in hun woonst gestockeerd? Dat kom je toch niet al te vaak tegen.

Mijn ouders hebben daar dus een reisbedje uit hun eeuwenoude stockageruimte gestolen en nu heb ik dus een reisbedje! Of toch.. het verhaal is nog niet ten einde. Mijn mama en oma in spe vond het toch handig moesten wij zelf ook een reisbedje hebben. Dus eentje voor bij de grootouders en eentje voor de ouders. Kwestie dat die baby niet per ongeluk zonder bedje bij de grootouders gedropt wordt. (Lieve mama vergeet hierbij even dat ik op dat vlak eerder de aard van mijn lieve papa heb, en dus niet zoals zij geneigd ben allerlei noodzakelijke dingen als reisbedjes te vergeten bij het afzetten van een baby maar bon). De gedachte liet haar ondanks protest van mezelve niet los.

Enkele weken later, het lot stond aan oma’s kant, bracht de plaatselijke kringloopwinkel een tweede reisbedje onze richting uit! Voor een luttele 15 euro tikte mijn mama een bijna volledig zelfde reisbedje nogmaals op de kop. En gaf ze ons het beste exemplaar van de twee cadeau! Voila sie, eentje voor de mobiele en flexibele ouders, en eentje voor de trotse grootouders!

En het beste van al: het is een geschenk van mijn mama, dus mijn budget is nog volledig intact! Party in da portemonnaie!

By the way: dit is het type reisbedje dat mijn ouders voor mij kochten/kregen:

baby_besparen_tips_besparingstips_aanstaande moeder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s