De mede-bespaarders

Heuglijk nieuws!

Mijn schoonbroer en schoonzus verwachten ook een baby’tje! Jawadde, jongens toch! Ik had het wel lichtelijk verwacht, maar toch ook weer niet zo meteen.

Ergens 3 maanden na de geplande geboorte van dat zoontje van mij, komt er daar dus nog een ander, klein, nieuw medemensje piepen!

Jongen of meisje is nog niet geweten, maar dat het een prachtig en belachelijk muzikaal (beide ouders zitten niet om een perfect op de toon gezongen muzieknootje verlegen) wezentje zal worden, dat staat muurvast.

Nu wil het toeval (of is dat geen toeval? Is dat pure wetmatigheid der krijgen van een eerste kindje?) dat ook zij op de moment niet de dikste portefeuille bezitten. Ook wegens een serieus verbouwingske, dat nog niet geheel is afgerond. Ook wegens de start van een eigen businesske, dat helemaal nog niet gebakken en gebraden is. Dus alé, het zijn lotgenootjes!

Plezant! Ik heb er niet alleen een trouwe lezer van mijn blog bij, ik heb ook iemand die mee op de uitkijk kan staan naar koopjes, ideetjes, tips and tricks en vooral, iemand die mijn situatie volledig begrijpt!

Natuurlijk, die andere schone broer en schone zus, die paar die hun bijdrage aan het nageslacht al hebben gedaan met elk een koppeltje pracht materiaal, die zijn een bron aan leenmateriaal! Buggy’s, maxi cosi’s, bedjes, kleding, noem maar op. Een groot deel daarvan dachten wij dan ook bijeen te scharrelen bij die andere schoonfamilieleden. (Mijn eigen familieleden zijn nog niet aan de gebakken patatjes toe, die zitten nog in de studieboeken). Nu hebben we, om het zo te zeggen, concurrentie. Al klinkt dat een beetje negatief. Maar vooral: ik ga hier nu ook niet de gehele baby-uitzet voor mezelf opeisen, wetende dat er nog een paar aanstaande ouders staan te popelen om wat materiaal in te slaan.

Dus dat gaan we toch een beetje eerlijk aanpakken, lijkt mij. De ene een deel van de buit, de andere het andere deel. Er is genoeg voor iedereen. Vandaar dat ik mijn eigen lijstje met benodigdheden even herbekeken heb, en bedacht dat ik een paar dingen beter schrap en ergens anders ga zoeken dan bij de familieleden, zodat er ook voor de anderen nog lekkers overblijft. De vondst van een mega goeie, tweedehands maxi cosi, bijvoorbeeld, levert al meteen een interessant ruilhandeltje op: als jullie nu de maxi cosi nemen van de schoonzus, dan nemen wij dat leuke babybedje? Voila sie, iedereen blij en content!

3 gedachtes over “De mede-bespaarders

  1. wat heerlijk om een blog te lezen van een belgische blogster 😀 wij hebben hier in de stad (enschede, oost-nederland) een winkeltje waar je een hele (tweedehands) babyuitzet voor een prikkie bij elkaar kunt krijgen. ben bang dat het te ver voor jullie is. en het is iedere dag ook afwachten wat er binnenkomt maar ik heb al de meest prachtige wiegjes en wandelwagens en boxen en maxi-cosi’s voorbij zien komen… een uitkomst voor de besparende ouders. Hoop dat het bij jullie allemaal lukt, en zo niet, het kindje wordt wel groot! ook zonder alle hebbedingetjes!

    • super! Bedankt voor je reactie! Oost-Nederland is inderdaad niet echt bij de deur voor ons :). Toch bedankt voor de tip. En ja, inderdaad, te veel spulletjes is ook niet perse goed! Sommige hebbedingen zijn toch eigenlijk meer omdat mama en papa het leuk of mooi vinden dan het kindje hé ;). Trouwens, jij hebt ook een leuke blog! Die volg ik ondertussen ook :).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s