De babyverzorgingskast heruitgevonden!

Ok, ok, de titel van deze post ‘de babyverzorgingskast heruitgevonden’ is misschien lichtelijk overdreven. Ik heb hier geen wonderen verricht en iets mega vernieuwend bedacht om de baby op te verzorgen en de luiers te verversen. Maarrrr… ik ben wel trots op onze niet alledaagse manier om die meestal lelijke verzorgingstafel/verzorgingskast toch een mooi en passend plekje in onze woonkamer te geven.

Het begon allemaal met een goed gesprek van aanstaande moeder tot aanstaande vader: hoe gaan we dat organiseren, dat verversen van die luiers? Waar gaan we dat doen, dus in welke kamer? En wat voor een meubel gaan we daarvoor gebruiken? Al snel werd duidelijk dat de woonkamer de meest geschikte ruimte is. Centraal gelegen, nog genoeg plaats, en het lijkt ons ook zeer praktisch.

Toch kwam al meteen de bedenking: als je zoiets in je woonkamer plaatst, dan wordt het al gauw rommelig. Waarop we beiden zoiets hadden van: oh nee, we willen niet zo een interieur waarbij de baby de overhand neemt. Je mag bij binnenkomst wel zien dat wij een baby hebben, maar het mag niet overheersen. Ja, ja, dan krijg je de reactie van ‘eerst zien en dan geloven’  of ‘dat zeg je nu, maar in realiteit is dat niet haalbaar’, en zo verder en zo voort. Maar de intentie is er alleszins, dus we zien wel wat het geeft in de praktijk.

Bon, lang verhaal kort, wij op zoek naar een manier om de verzorgingstafel dus onopvallend doch handig te integreren in het interieur. We zijn beiden best wel bezig met ons interieur, de kleuren en de aankleding (best wel is zelfs een understatement), dus dat ging hier niet over 1 nacht ijs. Uit wat op zoek werk online werd al snel duidelijk dat er inderdaad mooie verzorgingstafels en kasten bestaan, maar die kosten vaak handen vol geld. Tja, dat gaat dus niet gezien ons besparingsplan. Dan kom je al gauw bij de goedkopere alternatieven die misschien niet echt lelijk zijn, maar ook niet echt ons ding (Ikea, Weba, …). Vaak zijn die kasten ook heel erg open, en dus rommelig. Je ziet alles in 1 oogopslag liggen, wat misschien handig kan zijn, maar wij hebben liever toch wat dingen achter gesloten deuren. Dus van nieuw en duur, naar nieuw en goedkoop kwamen we uit op tweedehands en goedkoop! Ahja! Ik zag op Pinterest al vaker van die leuke fifties dressoires die omgetoverd werden tot verzorgingsplek voor de baby. En bij mijn ouders thuis was het ook een oude wastafel-kast die dienst deed als verzorgingstafel. Heel erg handig met al de schuiven en opbergruimte eronder.

En toen bedachten we ineens: maar stond er niet zo een heel erg leuk kastje op  de zolder van ons huis? Ja, ja, er stond nog wat rommel van vorige eigenaars dat we gratis kregen bij de aankoop van ons huis, waaronder inderdaad een heel mooi kastje! Kastje erbij gehaald, kastje geïnspecteerd… Het is een mooi kastje, daar zijn we het over eens, Dieje Van Mij en ik. Maar het is wel wat versleten. je zou er niet zo veel geld meer voor krijgen, want het fineer is hier en daar wat losgekomen en er zitten ronde vocht afdrukken op de bovenkant van glazen of vazen. Maar het is misschien wel het ideale formaat?

Dus we besluiten het kastje alvast binnen te zetten om eraan te wennen en te overdenken of dit een goed plan is. Al gauw vinden we het niet enkel een goed plan, maar ook een geniaal plan! Want het kastje is van het type ‘secretaire’ of ‘bar’, wat je wil. Het heeft met andere woorden zo een klep die je open kan doen en zo een klein bureautje of platformpje vormt! Ideaaaaaal! Dat bureautje of platformpje wordt de verzorgingstafel! En al die kastjes er rond, daar komen de verzorgingspulletjes. Klaar met die luier te verversen? Hupla keetjes: luikje weer toe! En hupla keetjes: het is een gewone kast, niemand die ziet wat voor een ‘babyparadijs’ erachter schuilgaat!

En ja, het is vroeg en ik heb nog 3 maanden te gaan, maar ik voel die baby dus al kei hard bewegen en ik voel me al helemaal mama-achtig, dus ik kon het niet laten: ik heb de kast ineens uitgekuist en ingericht! Alle babyspullen die we tot hiertoe verzameld hebben, hebben al hun plaatsje gekregen! Dit is het resultaat:

verzorgingskast_verzorgingstafel_baby_babyspullen_tweedehands_vintage_retro_fifties_hergebruiken_recycleren_consuminderen_babyspullen_besparen_besparingstips Voorlopig staat onze platenspeler er nog op, maar die zal wel verhuizen tegen dat de zoon in aantocht is. In mijn jonge jaren heb ik reeds een verzameling van oude plastieken en houten speelgoedjes aangelegd, lekker flashy en kleurrijk, en die komt natuurlijk nu wel  goed van pas! babyspeelgoed_speelgoed_plastiek_retro_vintage_antiek_tweedehands_budget_kringloopwinkel_oud_goedkoop   De schoentjes komen van grootmoe’s zolder. Het opwindbaar molentje werkt nog en kreeg ik van een vriendin. babyspeelgoed_speelgoed_plastiek_retro_vintage_antiek_tweedehands_budget_kringloopwinkel_oud_goedkoop Das toch fantastisch! Nu kan ik pas echt mijn verzameling pronken! babyspeelgoed_speelgoed_plastiek_retro_vintage_antiek_tweedehands_budget_kringloopwinkel_oud_goedkoop_besparen Het ververskussen en blauwe hoes (+ 1 reservehoes, jaja, ik ben zoooo georganiseerd! Je houdt het niet voor mogelijk! 🙂 ) komen van bij Hema. Heel gemakkelijk online aan te kopen. Het hondje en hertje zijn de topstukken van mijn verzameling! Je kan ze uit elkaar halen en door elkaar halen. 014 De babykleedjes heb ik geordend in kartonnen dozen die Dieje Van Mij nog liggen had. Met een washi-tapeje erop heb ik de maten aangeduid. Ik wou vooral uitzoeken of ik niet te veel van 1 maat had, en sommige stadia overgeslagen had. Dus heb ik alles ineens maar geordend en opgeborgen. Best ordelijk, nu ik het zo hier neer pen. Ik verschiet van mezelf!       ,

verzorgingskast_verzorgingstafel_nursery_ververstafel_baby_baby on a budget_besparen_1000 euro baby_consuminderen_tweedehands_baby_aanstaande moeder_zwanger_besparingstips

Et voila, zo ziet ie eruit wanneer de deurtjes gesloten zijn!

Ordelijk, niet? Je ziet, het kastje is inderdaad wat versleten. Het fineer is niet meer echt glanzend en hier en daar beschadigd, maar gelukkig zijn de beschadigingen wel ‘evenredig’ verdeeld over het ganse oppervlak, waardoor het er naar mijn inziens nog wel mee door kan.  Ik vind het wel leuk dat we dit kunnen redden hebben uit de rommel van ons huis. Het is toch een klein beetje geschiedenis dat we doen heropleven!

 

Een gedachte over “De babyverzorgingskast heruitgevonden!

  1. wat super leuk! geweldig mooi kastje! top oplossing! ik had mijn commode gewoon “standaard” op de babykamer waardoor ik mijn zoontje regelmatig op de eettafel heb verschoond. niet ideaal maar met een baby 10x per dag de trap op en af voor een luier is ook wat.. jij hebt een geniale oplossing.. applaus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s