Do it yourself

Besparen is ideaal voor handige, of min of meer handige, of creatieve harry’s! Mijn plan is namelijk eerst eens goed rond te kijken in mijn huis en mijn mans werkplaats: wat ligt daar nog allemaal rond te slingeren dat mits enkele ingrepen kan omgetoverd worden tot iets bruikbaars/leuks/grappigs? Dat is de strategie! Gratis en voor niets!

Als je zelf op zoek wil naar leuke ideetjes, raad ik de term ‘upcycling’ aan! Google dit eens, of voer eens in op Pinterest en je bent vertrokken. Upcycling staat voor recycling maar dan met een extra touch. Afval wordt iets fancy!

Wat heb ik hier voornamelijk rondslingeren wegens verbouwingen die (bijna) ten einde zijn? Karton! Een hele grote stapel karton! (Ikea)Kasten en keukens willen nog al eens gepaard gaan met een stevig kartonnen omhulsel, vandaar.

Wat vind ik een luxe product dat ik niet ga aankopen wegens overbodig en te duur voor wat het is? Hippe kapstokjes voor babykleding.

Babykleding is klein en niet zwaar, dat heeft geen al te stevige kapstokjes nodig. En ik wil graag een paar pronkstukken uit de kledingcollectie van mijn zoontje in spe showen aan een leuk kapstokje.

Dus dan maken we die zelf uit karton! Hoe? Zo:

diy_kapstok_baby_babykleding_goedkoop_recycleren_upcycling_besparen_bezuinigen

Heb je nodig: stuk stevig karton, een potloodje, een snijmesje, een stift en een kapstokje als template.

kapstok_diy_kinderkamer_karton_baby_babykleding_besparen_bezuinigen_besparingstips

Je tekent eerst de omtrek van het bestaande kapstokje over op het karton zodat je de vorm van je zelfgemaakte kapstokje hierop kan baseren.

Daarna teken je een eigen ontwerpje, bijvoorbeeld met een konijn als kapstok, en snij je dit mooi uit! Et voila! Zo klaar als een klontje:

diy_kapstok_karton_recyclage_upcycling_kinderkleding_baby_babykleding_aanstaande mama_besparen_bezuinigen_goedkoop_budget

Leuk, hé? Ik moet nu enkel nog een paar leuke haakjes scoren en op strategische plaatsen bevestigen en ik heb mijn eigen fancy babyhoekje voor geen geld!

diy_karton_kapstok_kleding_baby_aanstaande mama_baby on a budget_besparen

Een gedachte over “Do it yourself

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s