De buren deel 2! En wat voor een deel 2!

De buurman… en nu ook de buurvrouw. Ik schreef er al eens iets over. Buurman had een paar dozen met kinderkleding en een muskietennetje en pampers voor in het zwembad gebracht. Wij sterk onder de indruk. Maar dat was nog maar het begin…

Enkele weken later belt de buurvrouw aan. Ze doet een kindertafeltje met 2 bijhorende bankjes weg en vraagt of wij geïnteresseerd zijn? Ja, dat zijn we wel! Het betreffende tafeltje en bankje zijn in gebruikte staat en hebben een stofje van ‘Cars’ (de Disneyfilm als ik het goed heb) over het zitvlak, maar ik zie het potentieel! Een klein schuurbeurtje, hier en daar misschien een likje verf, en vooral een nieuw stofje over de zitvlakjes, et voila!

(ik ben niet zo voor Disney en Studio 100 dingen in het interieur of in de garderobe. Ik maak enkel een uitzondering voor Superheroes à la Superman, Spiderman, the Hulk,… Omdat mijn man en ik samen heel graag die strips lezen en de films kijken. Een klein guilty pleasure-ke)

Bon, die tafel en bankjes staan nu in onze garage, in plaats van die van de buren.

Maar daar eindigt het verhaal nog niet. Ik zei namelijk tegen de buurvrouw ‘nogmaals bedankt ook voor die kleertjes van vorige keer’. Zij viel een beetje uit de lucht, wist blijkbaar niet dat haar man dat had weggedaan. Niet erg, het mocht inderdaad wel eens de deur uit, vermits hun zoontje en dochtertje respectievelijk 7 en 10 jaar oud zijn ondertussen.

Ik moet een goede indruk gemaakt hebben op de buurvrouw want enkele dagen later stond de buurman weer voor de deur: of we niet nog wat kinderkleding kunnen gebruiken? Vrouwlief had ineens de grote schoonmaak kriebels opgestoken en wou plotsklaps alles de deur uit!

Dieje Van Mij en de buurman hebben toen LETTERLIJK 10-tallen dozen van de garage van de buurman naar onze woonkamer versleurt…

20140413_15094620140413_184150

Met als resultaat: een woonkamer vol baby- en kinderkleding!!!

Echt geschift! Allemaal voor niets, allemaal in goede staat, echt 100-den kleertjes! Voor meisjes en jongens, allemaal wat door elkaar, ook een paar schoentjes, slaapzakjes, bavetjes, ….

Dieje Van Mij en ik moesten er dagen van bekomen. Eigenlijk zijn we er nog niet geheel van bekomen!

Twee (!) dagen sorteren: meisjesspullen voor de schoonzussen (de ene heeft al een grotere dochter, de ander heeft hopelijk een kleine dochter in haar buik, al is dat nog niet zeker. Kan nog een piemeltje opduiken op een echo) en jongensspullen voor ons. Spullen die echt uit de mode zijn of onze smaak niet zijn in een grote doos voor de kringloopwinkel. En dan nog een kleiner doosje met spulletjes die ons inziens toch te versleten zijn om nog gedragen te worden: dat worden votjes! Hupla, niets gaat hier verloren!

Resultaat: kledingkast van zoonlief is al gevuld voor de komende 2 jaar en hij is nog niet goed en wel de buik uit!

Mega dikke bedankingszoenen aan de buren,

Mega gelukkig dat er gewoon mensen zijn die dat doen (terwijl wij hier nog maar pas wonen, amper iemand kennen, en gewoon enkel maar heel parmachtig met onze dikke buik showen. Veel meer hebben wij nog niet bijgedragen aan de buurt)

Wat een zaligheid!

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s