Suikerbonen en andere zoetigheden

Tijd voor iets leuks: de suikerbonen, de doopsuiker, aléja, die dingetjes die je geeft aan bezoekers bij de geboorte van een baby!

suikerbonen_hippe mama_baby on a budget_besparingstips voor aanstaande moeders

Onze zoon zal al zeker als een ketter door zijn eerste 18 levensjaren gaan, want dopen daar doen wij niet aan mee. Daarna moet hij maar doen wat hij wil (dopen, bekeren tot de Islam, boeddhistische monnik worden, of gewoon zoals de ouders atheïstische nietsnutten op het vlak van spiritualiteit :-)) Dus eigenlijk geen ‘doop’suiker. Maar bon, ik weet zelfs niet goed waar het gebruik vandaan komt, veel kans dat de Christenen er toch niks mee te maken hadden en er nadien het woordje ‘doop’ voor geplaatst hebben, om maar te zeggen: ik hou wel van het gebruik en in België is het wel heel not done om geen kleinigheidje te voorzien dat meegenomen kan worden als soort van bedanking/aandenken aan het nieuwe leven. Ik kan me zelfs niet voorstellen dat er überhaupt Belgen zouden zijn die dit gebruik overboord gooien… oei, oei, oei, dat is godgeklaagd of alleszins achterklap tot het einde der tijden.

Meer zelfs: het is en heuse business op zijn eigen, die suikerbonen! Heelder firma’s specialiseren zich in ieniemienie doosjes en zakjes en frullekes die je naar believen kan opvullen met suikerbonen of ander zoets. Want tegenwoordig beperkt men zich niet langer tot de klassieke suikerbonen (al vind ik dat verdikke wel lekker! Mmmmm). Alles kan en alles mag en liefst ook nog origineel, persoonlijk, grappig, lekker,…

Awel ja, die uitdaging ga ik graag aan! On a budget, wel te verstaan!!

Ik ga hier nu nog niet verraden wat onze ‘doopsuiker’ zal worden, er lezen misschien ook bekenden mee. Maar ik kan al wel trots melden dat het geheel binnen mijn budget van 1222 en een klets eurootjes zal vallen, mede dankzij enkele serieuze meevallers zoals een hele hoop gratis babykleding van de buren, een bedje van de meter, een verjaardagscadeau voor zwangerschapskledij van de vriendinnen,… Dus er is geld om het idee dat Dieje Van Mij en ik in ons achterhoofd hadden, ook daadwerkelijk uit te voeren! Joepie!

En Dieje Van Mij vond dan nog op het wereldwijde web een paar goeie deals! Onze ‘suikerbonen’ (die dus geen echte suikerbonen zullen zijn in de traditionele betekenis van noten met chocolade en suiker) komen verdorie helemaal uit Amerika gevlogen! In België is ons idee klaarblijkelijk niet zo populair en vaak nogal prijzig, maar in Amerika kan je nog koopjes doen! Spannend, want het pakketje zou morgen of overmorgen moeten arriveren!

 

2 gedachtes over “Suikerbonen en andere zoetigheden

  1. Ben benieuwd!! Hou je blog in de gaten..sinds drie weken wetende dat ik weer zwanger ben (Jeuj) en ik Let een beetje op de baby uitgaven dankzij jouw wijsheid maar kom toch al op 25 euro en deze is mijn tweede dus dure bedjes/badjes/box of wippertje hoef ik niet eens aan te schaffen! Nog meer respect voor je budget baby!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s