Elke week een uitdaging

Tussen pampers, borstvoedingen, bussen vol kraambezoek en veel getroost, geknuffel en rond gewandel met een draagdoek of draagzak door, heb ik dezer dagen iets nieuws verzonnen: een wekelijkse uitdaging.

Elke week ga ik met mezelf een uitdaging aan, die ik in die week graag wil overwinnen!

De uitdagingen reeks startte met de uitdaging: een treinreis met de baby! Mijn mobiliteit is mijn vrijheid, is gigaaaantisch belangrijk voor mij, is essentieel, is gewoon levensnoodzakelijk. En vermits autorijden niet mijn dada is, Dieje Van Mij vaak de auto heeft op momenten dat er wat leuks buiten mijn huis te beleven valt (lees: de weekends) is het openbaar vervoer mijn reddende engel! Meer bepaald de trein! De Belgische spoorwegen kennen niet zo veel geheimen meer voor deze fervente treinreiziger! Zeker nu ik de uitdaging  “treinen met een mini baby” getackeld heb! Hoe? Heel simpel: baby in draagzak! Dat is altijd een voltreffer om hem rustig en vaak ook in slaap te krijgen, én te houden! Ok, ik moest de hele rit rechtstaan en hoewel de trein al serieus heen en weer wiegt, moest ik daar regelmatig zelf ook een schepje bovenop doen waardoor ik een in het openbaar dansende kersverse moeder geworden ben, maar het is verdorie gelukt! En er zijn nadien en er zullen nadien nog heel wat treinritjes volgen!

Een andere uitdaging: het eerste café avondje! Eenmaal ik die treinritten onder de knie had, was de volgende stap om eens aan avondje op café te gaan in Antwerpen. Een (kinderloze) vriend verjaarde, een vriend meer bepaald die allesbehalve van baby-talk houdt en die een duidelijke ‘fuck, iedereen krijgt baby’s en iedereen verandert en het leven zal nooit meer hetzelfde zijn’ schrik heeft. Je kent dat soort vrienden wel! Awel, dat wou ik toch even nuanceren door toch kei hard aanwezig te zijn en toch kei hard moeite te doen om zijn momentje te komen meevieren! Spannend, maar hé, ook dat ging verschrikkelijk vlot! Ook dankzij de steun van een bosje (ook kinderloze) vriendinnen die mee zochten naar een warme plek voor het pamper-ritueel en de borstvoeding en die de baby maar al te graag uit mijn armen namen! Ik voelde me die avond on top of the mums-can-have-a-life-aswell-world!

Vorige week was de uitdaging: het huis in orde brengen voor de babyborrel die zondag doorging voor mijn familie. Dat hield onder andere in: het aanrecht in de keuken eindelijk in oliën,  de oven uit kuisen, cake bakken, tiramisu maken, alles opruimen en het ganse huis tot in de puntjes kuisen en ook nog een beetje versieren/opvrolijken. Een hele boterham, die meer dan geslaagd werd gevierd met een meer dan geslaagde babyborrel afgelopen zondag! Puntje voor mij!

En deze week: afkolven! Want herwonnen vrijheden zoals treinritjes, een opgeruimd huis, café-avonden,… allemaal goed en wel, maar de ultieme herwonnen vrijheid voor een borstvoedende moeder is toch al eens niet aanwezig hoeven zijn bij de voeding! Zeker aangezien ik voor mijn job volgende week een halve dag van de baby gescheiden zal zijn… Ik kan er niet onderuit, dus ik moet tegen dan echt wel een voorraadje melk voor de papa klaar hebben staan. En halloookes! Dat ging tegen al mijn verwachtingen in al meteen mega vlot! Dus dat voorraadje wordt deze week opgebouwd! Joepie!

Volgende week zal de uitdaging worden om die week gewoonweg te overleven! September is belachelijk druk en dat start met een hectische eerste week: een half dagje weg van de baby voor het werk, verjaardag van de zus, uitstapje naar de zee, nog meer kraambezoek, een feestje dat ik graag wil meemaken,… Als ik die week heelhuids en vooral, als de baby die week heelhuids doorkomt, kan ik echt alles aan! 🙂

2 gedachtes over “Elke week een uitdaging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s