En toen zaten de kosten terug op schema

Hehe… we zitten terug op schema! Na een paar maanden koemelkallergie-dieet-flesvoeding-gedoe, waarbij de kosten van de kleine man volledig uit de pan dreigden te swingen, zijn we nu terug goed bezig! Dit omdat meneertje meer groente en fruit eet, en dus minder flesjesvoeding. En omdat ik met succes 1 flesje kon vervangen door plantaardige melk (kokosmelk, hazelnootmelk, rijstmelk, havermelk,… alles behalve sojamelk, wat niet zo goed schijnt te zijn voor baby’tjes). Kleine man wordt vlotjes groter en eet zeker genoeg, dus me and my wallet happy!

Voor de rest hebben we even totaal geen kosten. Kleding genoeg, speelgoedjes eigenlijk ook, aleja, wat moet ne mens, of nen baby, nog meer hebben eigenlijk? Niet veel! Een fietsstoeltje? Gekregen van mijn tante! Een fietshelm? Gekregen van de mutualiteit. Een speeldeken? Gekregen van de vriendin van een collega van mijn mama. Zo gaat dat soms al eens in babyland: spread the word dat jij een baby hebt en babyspullen zoekt, en die spullen komen al geheel op eigen krachten in jouw richting! Believe me!

Dus mijn maandbudget van 92 euro kindergeld is weer een haalbare kaart! Meer zelfs: ik heb wat gespaard voor een extraatje dat mij op termijn op zijn beurt weer wat gaat opleveren zijnde…. jajaja…. wasbare luiers! Hupla! Ik ben gezwicht. Die groeiende afvalberg der vol gekakte en gepiste luiers van de zoon, dat kon ik eigenlijk niet meer aan. Elke keer wanneer ik een zakje met vuile luiers in de grote vuilbak ging kieperen kwam het besef: sinds baby in huis is die vuilbak voor meer dan de helft gevuld met vuile pamper! Pfff… das niet goed hé!

Dus heb ik een setje geleend van mijn nicht, en expert ter zake. Om al eens te oefenen. En eerlijk: ik was meteen verkocht. Al mijn vroegere vooroordelen en bedenkingen vlogen meteen de deur uit. Das nog best praktisch. das nog best eenvoudig. En verdorie, dat voelt goed!

Dus kocht ik niet veel later een tweedehands setje maatje L (de zoon is al aan de grote kant ondertussen, maar hé, beter laat dan nooit). Ok, veel spaar ik er niet mee uit. Volgens mijn berekeningen van nu tot meneertje 2,5 jaar is, en ongeveer zindelijk hoort te zijn, zo een dikke 150 euro. Tja, ok, das niet gigantisch veel. En dat ligt voornamelijk aan de kinderopvang: daar draagt hij de wegwerpluiers want die zitten daar in de prijs inbegrepen, dat ligt vast. Dus de dagen thuis, dat zijn de wasbare luiers dagen. Natuurlijk gaat dat pas echt goed renderen bij een tweede kindje. Hohoho! Dat wordt poen scheppen! 🙂 Maar het is niet al geld dat telt. Ik doe het ook voor de bloemetjes en de bijtjes, en de toekomst van dat wereldje waarin dat zoontje toch graag een leuk leventje kan leiden!

En wat is er nu leuker dan een wasmand vers gewassen luiers aan de wasdraad hangen? 🙂

20150410_115219

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s