Minsgame mei 2015

Het is gelukt! Ik heb de uitdaging met glans doorstaan!

Wat? Awel, de minsgame, oftewel Minimalist Game in mei 2015. Daarbij doe je op dag 1, 1 ding weg, op dag 2, 2 dingen, dag 3, 3 dingen,… tot je op dag 31 daadwerkelijk 31 dingen die je niet (meer) nodig acht wegdoet. Wegdoen kan zijn echt weggooien, maar ook verkopen, naar kringwinkel brengen, weggeven aan andere die er nog iets met kunnen aanvangen,…

Ik dacht niet dat ik dit tot het einde kon afwerken, maar het is meer dan gelukt! Ik heb zelfs meer weggedaan dan nodig om de ‘wedstrijd’ uit te doen. En ik heb de broodnodige mentale switch gemaakt: alles wat mij Marie Kondo gewijs niet sparkled doe ik weg òf haal ik niet in huis! Want ook dat lukt me dezer dagen aardig: geen onnodig geshop, niets in huis halen dat ik eigenlijk niet nodig heb of wat me in feiten toch niet echt gelukkig maakt.

Op weg naar een eenvoudiger en aangenamer leven. Haha, ok, met gevaar dat ik hier als een soort spirituele hippie chick ga klinken, maar deze maand was echt een soort reiniging, overboord gooien van balast en nadenken over hoe ik mijn leven wens te organiseren. Dat was niet enkel nadenken over materiële zaken, maar ook over wat ik, en bij uitbreiding mijn man en ik, willen. Het past binnen mijn visie op bezuinigen, consuminderen, mijn hele ‘1000 euro baby’ uitdaging waarmee alles uit noodzaak startte. Nu is het geen echte noodzaak meer (al denk ik dat ik nog steeds een pak minder verdien dan al mijn peers op 1 grote hoop gesmeten en gehalveerd of zo) maar het is al te laat! Ik ben al verlost van een heleboel oppervlakkige materiële statusnastreverij! Hupla! Ik heb verdorie geld over en ik zou niet weten wat ik ermee zou kunnen aanvangen wat mijn leven zou kunnen verbeteren! 🙂

Maar het ging ook niet echt enkel om geld. Ook om een algemene way of life, waarbij geld uiteindelijk maar een middel is, geen doel. In die algemene way of life wil ik weg van de betutteling, van ‘je hebt een baby, ja dan heb je echtig in ’t echtig een babykook nodig! Anders ben je geen goede mama, anders komt dat niet goed met je baby’. Kinderen, duur? Waarom? Dat hoeft toch niet? Moet dat, al die betutteling, al dat speciaal ontwikkelde speelgoed om zijn fysieke en mentale ontwikkeling te stimuleren? Is een tuin met grassprietjes en molshopen ook geen uitdaging dan? Geïnspireerd op ‘Luie ouderschap‘ en ‘Relaxte moedersclub‘. Of wat denk je van deze eyeopening TEDx talk?  Keepin’ it real en vooral ver weg van ‘hoe het zogezegd allemaal hoort te zijn’. Dat geldt voor de baby, maar ook voor de ouders. Meer waarvoor ik altijd al in de wieg gelegd was: het (levens)kunstenaarschap! Wars van het conformisme!

11053160_10152925134591586_1619270058854801286_n

2 gedachtes over “Minsgame mei 2015

  1. ik heb pas marie kondo ontdekt en mijn kleding kast kan ondertussen weer ademen zonder uit elkaar te barsten! deze uitdaging lijkt me geniaal! misschien waag ik me er ook maar aan (al heb ik de afgelopen tijd al heel veel dingen weg gedaan. voelt heerlijk)

  2. Het is echt een aanrader, zo een maandje opruimen tegen de klok :). Bij mij werken zulke uitdagingen met concrete cijfers en schema’s ook echt goed. En ik kan zeggen: na zo een maand blijf je gewoon verder doen! Dat is het beste: het is echt een mentaliteitswijziging. Ik koop ook minder, verzamel minder, en vooraaaaaal: ik kuis minder! Haha! Of beter: ik kuis sneller. Want er staat niet langer zoveel brol in de weg. Echt geweldig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s