Slapen, slapen, slapen, maar dan vooral met een NIET ervoor

The Little One een goeie slaper? Hmmm… Wat zou ik daarop antwoorden? Niet echt… Das een understatement. Verschrikkelijk. Vaak. Rampzalig. Af en toe.

Ik betrapte mij er vandaag op dat ik maandelijks ‘baby slecht slapen’ en dan het betreffend aantal maanden google. ‘Baby slecht slapen 11 maanden’ was het daarjuist. Niet dat slaapproblemen van je baby googelen een oplossing is, maar over het algemeen doe je dit enkel als je echt niets anders meer weet, compleet zot wordt en vooral geen enkele inspiratie meer hebt. Want dat levert zo een rondje googelen dan weer wel op: inspiratie! Of die inspiratie dan ook daadwerkelijk voor klaarheid zorgt, dat is iets anders. Meestal wordt je eigenlijk zelf ook horendol, net als je baby die in zijn bedje ligt te gillen. 🙂 Enfin, je, dat is misschien te veralgemenend, ik. Ik kan het soms totaal niet aan. Ik word er horendol van. Misschien hebben andere mama’s dat niet?

Die verlatingsangst waar The Little One nu met klampt, de oorzaak van zijn huidige slaapproblemen, is toch weer iets anders dan de krampjes, de verkoudheden, het voedseltekort, de griep, de eczeem, de groeispurtjes,… en andere, vaak lichamelijke klachten die aan de basis bleken te liggen van The Little One’s voorgaande slaapproblemen. Het voelt soms een beetje als een test. Moeten we eraan toegeven of moeten we ons harder en vooral meer consequent opstellen? Hoe ver ga je?

Ik heb geen antwoord. Vandaar het oeverloze gegoogle.

Overdag slaapt ie gelukkig redelijk goed tegenwoordig. En met redelijk goed,  bedoel ik vooral redelijk vlot. Maar nog steeds zoals altijd redelijk weinig. Ik droom van een baby die uren slaapt, of toch alleszins langer dan shiften van 30 min. Wauw! Dat moet hemels zijn! Stel je voor: langer dan een half uur om even tot jezelf te komen, rustig te eten bijvoorbeeld, misschien een klein huishoudelijk taakje te verrichten, of een boekje lezen, of een mini dutje,…

Maar ik wil niet vervallen in zelfmedelijden. Gewoon even klagen en dan weer volop genieten van de geweldige, goeie, zalige, hilarische kantjes van mijn kleine zoontje. Want als hij wakker is, (vaak dus) is hij helemaal de max!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s