Vluchtelingen enzo

Dat bezuinigen lukt me dezer dagen ontzettend goed! Meer zelfs: ik weet niet meer wat aan te vangen met mijn geld. šŸ™‚ #firstworldproblems

(kanttekening: ik heb minder geld dan ooit, minder geld dan, of zo schat ik dat toch, het laagste loon van al mijn vrienden gedeeld door 2, haha, maar ik voel me, of zo lijkt dat soms toch, duizend keer rijker! Enfin…)

Het ging dus over geld en over te veel geld hebben. Hihi. Wie had dat gedacht? Dieje Van Mij en ik hebben zo een financiĆ«le regeling waarbij een deel van ons loon op onze gemeenschappelijke rekening komt te staan, voor al onze huishoudelijke uitgaven en dat soort dingen. Het andere, kleine deeltje komt dan op onze persoonlijke aparte rekeningen terecht. En daarmee doe je wat je wil. En dat is al een paar maanden: NIKS! Dat staat daar zo een beetje stof te vergaren. Met de winter in aantocht ga ik daarmee een winterjas kopen. That’s it! Meer, eerlijk gezegd, zullen ik en de little one niet nodig hebben. Dieje Van Mij kocht met zijn persoonlijke deel een paar maanden terug een Kitchen Aid voor mijn verjaardag. Zo lief, zo luxe!

Maar dus: dat geld dat staat daar maar en dat is stom. Geld moet rollen. En dan liefst in de goede richting. Dit maal zal dat zijn richting vluchtelingen/mensen die het verdorie een pak beter kunnen gebruiken dan ik, ritchbitch. Dus deed ik een stevige donatie aan Vluchtelingenwerk Vlaanderen. En doe ik een oproep aan iedereen om iets soortgelijks te ondernemen.

Het zal je maar overkomen…

(Kleding, huisraad,… dat soort dingen die ik teveel heb, heb ik al lang weggegeven aan de plaatselijke kringwinkel. Ook dat is een goed doel: mensen die het moeilijker hebben kunnen daar inkopen doen, Ć©n er hangt een heel tewerkstellingsprogramma aan vast. Maar naar het schijnt kan je ook kleding en huisraad weggeven aan organisaties die vluchtelingen steunen.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s